Afspraak maken: 0492 – 53 28 00

Wie zijn wij

Zwangerschap, bevallen en het kraambed zijn grote gebeurtenissen in je leven

Wij begrijpen heel goed dat daar allerlei emoties bij horen. Meestal heel gelukkig, maar soms ook onzekere en vol twijfel. Daarom zijn wij er om jullie bij te staan. Altijd deskundig en nuchter. Meestal heel gezellig, maar ook meelevend als het moet. Allen zijn wij geboren en getogen in Helmond en wij weten, letterlijk en figuurlijk, de weg in de stad.

Wij zijn een bevlogen team met jarenlange ervaring en staan klaar om jullie deskundig en enthousiast te begeleiden bij jullie zwangerschap, bevalling en kraambed!

De verloskundigen

Lenneke van Oorschot – Daamen

Verloskundige, gespecialiseerd in strippen, blijft vernieuwen en is moeder van drie meiden (2006, 2008, 2009).

‘Je hoeft niet op een roze wolk te zitten, een beetje paars is ook goed’

Eigenlijk wilde ik geneeskunde gaan sturen, maar ik had niet het juiste vakkenpakket. Maar wat dan wel? Het moest iets in de medische hoek zijn en bij voorkeur een vak waarin ik zelfstandig kan werken. Op een koude februari dag fietste ik naar huis. Ik was bijna geslaagd en dacht ineens: ‘Verloskundige, dat is eigenlijk ook wel leuk.’ Mijn moeder, ook verloskundige, zei: ‘Doe dat nou niet, want je gaat het een heel druk ongestructureerd leven krijgen’, maar ik ging ervoor.

Linda Verbakel – Backx

Verloskundige, gespecialiseerd in bevallen zonder hechtingen, moeder van vier kinderen (2007, 2008, 2010 en 2011) en altijd een luisterend oor.

‘Ik gun iedereen een ongecompliceerde zwangerschap en bevalling zoals ik zelf had’.

In de vriendenboekjes schreef ik vroeger al wat ik wilde worden. Verloskundige en mama. Beide ben ik geworden. Ik had het geluk dat ik direct werd ingeloot voor mijn studie Verloskunde in Kerkrade. Anders had ik niet geweten wat ik dan zou kiezen. Wat mij aansprak is dat verloskunde meer is dan zorgen alleen. Naast bevallingen begeleiden, houd ik spreekuur, rijd visites, plaats ik spiralen en zit ik in het bestuur van JIJWIJ. Ik weet ’s ochtends nooit precies hoe mijn dag eruit komt te zien en hoe laat ik ’s avonds weer thuis ben. Dat vergt soms wat organisatie, maar maakt mijn werk nooit saai.

Fleur de Wolf

Verloskundige, gespecialiseerd in echografie, moeder van drie kinderen (2016, 2017 en 2021) en altijd vrolijk.

‘Iedere bevalling is uniek. Ik ben er om jou zo goed mogelijk te begeleiden.’

Van jongs af aan wist ik eigenlijk al dat ik verloskundige wilde worden. Maar fysiotherapie vond ik ook interessant. Daar werd ik uitgeloot en toen besloot ik verpleegkunde te gaan studeren. Na een jaar stage lopen in de ouderenzorg, wilde ik toch wat anders gaan doen. Bevallingen, baby’s, dat heeft me altijd aangetrokken. Ik schreef me in voor de opleiding verloskundige in Maastricht. Weer werd ik uitgeloot! Via mijn vriend kwam ik in contact met Lenneke die nu mijn collega is. Zij volgde haar studie in Gent. En daar ging ik, op kamers in België, op vier uur treinen van mijn sociale leven, de fanfare en de hockeyclub in Helmond. Ik had het er allemaal voor over, want het was tijd om mijn passie te volgen.

Lynn Janssen

Verloskundige

Ik ben geboren in Helmond maar getogen in Vlierden. In 2022 ben ik afgestudeerd als verloskundige aan de Academie voor Verloskunde in Maastricht en ben ik direct mogen starten met werken in deze praktijk. Voordat ik aan de opleiding tot verloskundige begon heb ik eerst de opleiding verpleegkunde gedaan. Al snel wist ik dat ik nog een vervolgstudie wilde gaan doen. Lang heb ik getwijfeld tussen eerste hulp, intensive care of verloskunde. Maar tijdens mijn afstudeerstage op de kraamafdeling en verloskamers van het Elkerliek Ziekenhuis wist ik het zeker; ik wilde verloskundige worden! Tot op de dag van vandaag heb ik hier geen seconde spijt van gehad en vind ik het heerlijk om iedere dag aan het werk te gaan!

Ik ben een nuchtere verloskundige die houd van open en eerlijke communicatie. Iedereen beleeft de zwangerschap op zijn eigen manier, geen dag is hetzelfde in de verloskunde en dat is nu juist wat het zo leuk maakt!

Ik word blij van een Bossche bol en  van een prachtige bevalling natuurlijk! Minder blij word ik van flitspalen en sneeuw. Ik vind het leuk om jullie te leren kennen en met jullie dit bijzondere avontuur aan te gaan!

De assistentes

Margo Claassen – Oosterveen

Assistente

Ik woon in Milheeze, ben getrouwd met Franc en samen hebben we 2 kinderen (2005 en 2008). Inmiddels werk ik al ruim 20 jaar in de kraamzorg. Dat betekent dat ik deze praktijk al heel wat jaren ken! Sinds 2021 ben ik hier gestart als assistente. Mijn grote hobby is 2CV rijden, de groene die geregeld op de parkeerplaats staat is de mijne.

Ik ben een luisterend oor, empathisch, houd erg van gezelligheid en van een beetje humor op zijn tijd. En gezien mijn kraamzorg ervaring denk ik dat ik een goede aanvulling ben binnen in het team.

Waarom vind ik mijn werk zo leuk? De afwisseling, het contact met de zwangeren en hun gezin en met name het “meegroeien” in de zwangerschap vind ik superleuk! Daarnaast is het gewoon een gezellige praktijk met verschillende culturen. Geen één dag is hetzelfde!

Henriette Koolen – van Melis

Assistente

Ik ben geboren en getogen in het mooie Bakel, getrouwd met Guido en moeder van 2 dochters. Inmiddels mag ik mezelf ook de trotse oma noemen van mijn 3 kleinkinderen! In mijn vrije tijd ga ik graag fietsen of geniet ik van een mooie vakantie.

Na mijn basisschooltijd ben ik naar de huishoudschool gegaan, heb ik het MBO doorlopen en heb ik vervolgens de opleiding tot kraamverzorgende gevolgd. 12,5 jaar heb ik met veel plezier in de kraamzorg gewerkt, totdat er een andere uitdaging op mijn pad kwam; het werken als assistente binnen deze verloskundige praktijk. En inmiddels werk ik alweer 10 jaar met heel veel plezier bij deze club dames.

Waarom vind ik mijn werk zo leuk? Ik vind het leuk om met allerlei verschillende mensen om te gaan. Ik vind het een uitdaging om de zwangeren zich zo goed mogelijk op hun gemak te laten voelen. Daarnaast vind ik het leuk dat wij als assistenten veel zelf doen, zoals bloed prikken, controleren van urine en wegen van de zwangere dames.

Gerlinde Geene – Coolen

Assistente

Ik ben geboren en getogen in Aarle-Rixtel, getrouwd met Paul en moeder van 2 zonen (2001 en 2003). 19 jaar lang heb ik gewerkt als kraamverzorgende en heb daarna de opleiding tot doktersassistente gevolgd. Sinds 2016 werk ik in deze leuke praktijk.

Mijn werkzaamheden in de praktijk zijn erg afwisselend. Zo heb ik de combinatie van administratieve werkzaamheden, persoonlijk contact, meten van de bloeddruk, afname van bloed en het plannen van afspraken. Samen met de verloskundigen begeleid ik centering zwangerschap groepen, dit is een heel mooie aanvulling op mijn werk!

Waarom vind ik mijn werk zo leuk? Geen dag is hetzelfde en dat maakt het zo leuk! Het persoonlijke contact met de zwangere maakt dat ik hier met erg veel plezier werk.

24/7

Je kunt ons 24 uur per dag bereiken, 7 dagen per week

Dagelijks spreekuur

Wij hebben dagelijks spreekuur, inclusief avondspreekuur!

Enthousiast team

Drie enthousiaste verloskundigen, met opgeteld bijna meer dan 65 jaar werkervaring!

Echo's & Bloedafname

Deze doen wij zelf… dus je hoeft hiervoor niet extra naar het ziekenhuis!

Onze locaties

Hoofdlocatie

Stiphout / Brandevoort / Oranjebuurt

Helmond West / Mierlo-Hout

Rijpelberg / Brouwhuis

Vacatures

Er zijn nu geen vacatures beschikbaar.