Afspraak maken: 0492 – 53 28 00

Fleur de Wolf

Verloskundige, gespecialiseerd in echografie, moeder van drie kinderen (2016, 2017 en 2021) en altijd vrolijk.

‘Iedere bevalling is uniek. Ik ben er om jou zo goed mogelijk te begeleiden.’

Van jongs af aan wist ik eigenlijk al dat ik verloskundige wilde worden. Maar fysiotherapie vond ik ook interessant. Daar werd ik uitgeloot en toen besloot ik verpleegkunde te gaan studeren. Na een jaar stage lopen in de ouderenzorg, wilde ik toch wat anders gaan doen. Bevallingen, baby’s, dat heeft me altijd aangetrokken. Ik schreef me in voor de opleiding verloskundige in Maastricht. Weer werd ik uitgeloot! Via mijn vriend kwam ik in contact met Lenneke die nu mijn collega is. Zij volgde haar studie in Gent. En daar ging ik, op kamers in België, op vier uur treinen van mijn sociale leven, de fanfare en de hockeyclub in Helmond. Ik had het er allemaal voor over, want het was tijd om mijn passie te volgen.

Klinische ervaring uit het ziekenhuis
Na mijn studie heb ik eerst 5 jaar in een ziekenhuis gewerkt als verloskundige. Die ervaring komt goed van pas, nu wij in onze praktijk steeds meer behandelingen en technieken gebruiken uit het de klinische zorg. Zo plaatsen wij tegenwoordig ook spiralen. Mijn ervaring met het speculum (de eendenbek) die in het ziekenhuis gebruikt wordt bij inleidingen, komt hier nu weer bij van pas. Ook hielden wij vorig jaar een pilot waarbij we de hartslag van de baby monitoren met een CTG-meting wanneer het kindje minder beweegt in de buik. Hoe fijn is het als we bezorgde moeders straks gerust kunnen stellen in onze praktijk in plaats van in het ziekenhuis?

Bevallen in eigen tempo
Zelf ben ik moeder van drie kinderen. Bij mijn eerste, beviel ik zes weken te vroeg. Ik was nog aan het werk en zou pas met 36 weken met verlof gaan. Die nacht had ik nog de bevalling begeleid van een goede vriendin. De volgende ochtend braken opeens mijn vliezen en begon mijn eigen bevalling. Een echte rollercoaster, want de weeën kwamen snel op gang. Vier uur later had ik ineens een baby op mijn buik liggen. Dat was echt even emotioneel omschakelen. Ineens was ik moeder. Toch gaat het in mijn werk niet om mijn eigen verhaal. Ik benadruk altijd dat iedereen bevalt in haar eigen tempo. Iedere bevalling is uniek en ik ben er om jou zo goed mogelijk te begeleiden hierbij. Of het nu snel of langzaam gaat.

Niet bang om aan de knoppen te draaien
Binnen onze praktijk ben ik de IT-specialist. Ik beheer onze website en plaats berichten op de social media kanalen. Ik ben niet bang om aan de knoppen te draaien en te kijken wat er dan gebeurt. Die vaardigheden komen ook van pas bij het maken van echo’s. Wanneer je de instellingen durft aan te passen, krijg je het kindje vaak nog bet wat beter in beeld. Zo komt die IT-kennis mooi van pas!

Professioneel én altijd vrolijk
Wat onze praktijk anders maakt dan is dat wij altijd met hetzelfde vaste team werken. Lenneke, Linda en ik werken alle drie fulltime. Ondanks dat we een grote praktijk zijn, zie je altijd dezelfde gezichten. Wij kennen onze cliënten door en door en weten van elkaar wat er waar speelt. Tijdens de koffiepauze om 11:00 uur praten we elkaar bij. Dat gaat heel natuurlijk. Ieder vult elkaar aan. Naast professioneel, is het bij ons in de praktijk ook vooral gezellig. Of ik nu de hele nacht bevallingen begeleid heb, of een goede nachtrust heb gehad; ik ben altijd vrolijk!