Afspraak maken: 0492 – 53 28 00

Zwangerschaps begeleiding Helmond

Zwangerschap is een prachtige periode in het leven van een vrouw, maar het kan ook een uitdagende tijd zijn. Het is belangrijk om tijdens deze periode de juiste begeleiding te krijgen om ervoor te zorgen dat je baby gezond ter wereld komt en jijzelf een gezonde zwangerschap hebt. En het bereidt je voor op wat je tijdens je zwangerschap en daarna nog allemaal kunt verwachten.

Verloskundige Groepspraktijk Helmond bestaat uit een team van een 10-tal verloskundigen en assistentes. Wij beschikken over een verloskundigelocatie in iedere windstreek van Helmond, dus wij zijn altijd dichtbij gevestigd. Ook direct bij jou in de buurt!

24/7

Je kunt ons 24 uur per dag bereiken, 7 dagen per week

Dagelijks spreekuur

Wij hebben dagelijks spreekuur, inclusief avondspreekuur!

Enthousiast team

Drie enthousiaste verloskundigen, met opgeteld bijna meer dan 65 jaar werkervaring!

Echo's & Bloedafname

Deze doen wij zelf… dus je hoeft hiervoor niet extra naar het ziekenhuis!

Zwangerschapsbegeleiding

Zwangerschaps begeleiding omvat diverse activiteiten die wij ten behoeve van jouw gezondheid en wenbevinden en die van je baby verrichten. Wij monitoren jouw fysieke ontwikkeling maar ook die van het kindje, bijvoorbeeld door het maken van echo’s. Zeker als je voor het eerst zwanger bent dan heb je waarschijnlijk veel vragen en kamp je mogelijk met de nodige onzekerheden. Wij zijn er om naar jou te luisteren en je te informeren. Op die manier bereiden we je voor op de bevalling. En zwanger, dat ben je in de meeste gevallen samen. Jouw partner is dan ook van harte welkom tijdens de zwangerschapsbegeleiding.

Gemiddeld worden er in Helmond zo’n 75 kinderen per maand geboren. In verreweg de meeste gevallen gebeurt dat gelukkig zonder complicaties voor moeder en kind. De professionele ondersteuning van de verloskundigen van onze Groepspraktijk tijdens jouw zwangerschap, verkleint de kans op onaangename ervaringen aanzienlijk.

Centering Pregnancy

Een bijzondere vorm van zwangerschaps begeleiding is Centering Pregnancy. Daar waar traditionele begeleiding vaak 1-op-1 gebeurt, al dan niet in aanwezigheid van je partner, vindt Centering Pregnancy meestal groepsgewijs plaats. Daarbij vinden onderdelen van de monitoring in groepsverband plaats zodat je tijdens je zwangerschap ervaringen kunt uitwisselen met dames die rond dezelfde periode zijn uitgerekend als jou.

Zwanger zijn en het krijgen van een baby is een delicaat proces. Mooi, maar het wordt door iedereen anders ervaren. Middels Centering Pregnancy ondersteun je elkaar in jullie zwangerschapsperiode in Helmond.