Afspraak maken: 0492 – 53 28 00

Zwanger in Brandevoort: dit staat je te wachten

Verwachten jij en je partner een kindje? Dikwijls ben je in Brandevoort niet de enige. Met regelmaat staat er wel ergens in jouw wijk een ludiek bord in de tuin met de naam van een pasgeboren jongen of meisje. Als verloskundige is onze Groepspraktijk in Helmond er voor jou om je te begeleiden voor en na je zwangerschap.

Alle verloskundigen in onze praktijk zijn zelf geboren en getogen in Helmond en kennen de afzonderlijke wijken waaronder Brandevoort, maar ook bijvoorbeeld het Elkerliek ziekenhuis dus goed. Zij hebben zelf aan den lijve ondervonden hoe het is om zwanger te zijn in jouw stad en jouw wijk. Afgezien van medische expertise brengen ze dus ook stuk voor stuk kennis mee als ervaringsdeskundige.

24/7

Je kunt ons 24 uur per dag bereiken, 7 dagen per week

Dagelijks spreekuur

Wij hebben dagelijks spreekuur, inclusief avondspreekuur!

Enthousiast team

Drie enthousiaste verloskundigen, met opgeteld bijna meer dan 65 jaar werkervaring!

Echo's & Bloedafname

Deze doen wij zelf… dus je hoeft hiervoor niet extra naar het ziekenhuis!

Wat doen verloskundigen?

Vanuit Brandevoort kun je terecht in onze verloskundige praktijklocaties in Helmond-West en Stiphout. Op steenworp afstand gelegen dus. Dat betekent dat onze afspraken, hoe leuk ook, je niet veel tijd en geregel hoeven te kosten.  Als verloskundige zijn we er om jouw mentale en fysieke wel en wee te monitoren, te controleren en de aangenaamheid van jouw zwangerschap te bevorderen.

Wat we allemaal doen? Te veel om op te noemen. Natuurlijk monitoren we jouw gezondheid en de groei van je kindje, o.a. door het maken van echo’s. Samen luisteren we naar het hartje en we bereiden je voor op de bevalling en wat er daarna allemaal komt. En van die aspecten betreft het aanvragen van kraamzorg. Reuze handig toch, dat er iemand komt om jou en je partner in de 1e weken na de bevalling thuis in Brandevoort te helpen bij de verzorging van jullie kindje. Jij moet dan immers nog aansterken en jullie hebben beiden als jonge ouder ook nog veel te leren.

Ook ruime ervaring met kraam zorg

In onze praktijk zijn diverse verloskundigen werkzaam die jou kunnen begeleiden. Daarnaast beschikken zij ook over assistentes met ruime werkervaring in de kraamzorg. Die kunnen jou alles vertellen over dit onderwerp. Waar je recht op hebt en wanneer je hier uiterlijk een aanvraag voor moet doen.

Zodra je baby enkele weken oud is wordt de rol van de verloskundige en de kraam zorg minder intensief. Je bent dan als moeder normaal gesproken gelukkig goed hersteld en beide ouders weten dan inmiddels hoe ze hun kindje veilig en goed kunnen verzorgen.

En let maar op: voor je het weet kan ook je eigen kindje al op eigen benen staan.