Afspraak maken: 0492 – 53 28 00

Verloskundigenpraktijk in Helmond

Verloskundige Groepspraktijk Helmond is een verloskunde praktijk met als werkgebied de regio Helmond. Wij hebben vestigingen in onder andere Helmond West-Mierlo-Hout, Rijpelberg-Brouwhuis en in Stiphout. Ook zwangere dames uit Brandevoort en Helmond Centrum zijn van hart welkom in onze praktijk.

Kijk op onze website en maak persoonlijk kennis met iedere verloskundige die in onze praktijk werkzaam is. Zij begeleidt jou en je partner intensief tijdens jullie gehele zwangerschap en daarna. Jouw gezondheid en die van het kind worden gemonitord en wij beantwoorden al jullie vragen in de aanloop naar dit grote geluk.

24/7

Je kunt ons 24 uur per dag bereiken, 7 dagen per week

Dagelijks spreekuur

Wij hebben dagelijks spreekuur, inclusief avondspreekuur!

Enthousiast team

Drie enthousiaste verloskundigen, met opgeteld bijna meer dan 65 jaar werkervaring!

Echo's & Bloedafname

Deze doen wij zelf… dus je hoeft hiervoor niet extra naar het ziekenhuis!

Onze verloskunde praktijk controleert gedurende 3 fasen

Het zwangerschapstraject is opgedeeld in 3 trimesters die elk ongeveer 13 tot 15 weken in beslag nemen. In die periode ontwikkelt jouw lichaam en dat van je kindje zich enorm sterk. Door middel van diverse echo’s monitort de verloskundige van onze praktijk of dat goed gebeurt. Langzaam werken we toe naar het opstellen van een geboorteplan dat beschrijft hoe jij precies graag wilt bevallen. Thuis bijvoorbeeld in je vertrouwde omgeving, of in het Elkerliek ziekenhuis in Helmond, waar alle medische faciliteiten direct beschikbaar zijn.

Afgezien van gezondheids- en groeimonitoring is de verloskundige die jou vanuit onze praktijk bij staat er ook om alle vragen die jij en je partner hebben te beantwoorden. Bevallen doe je het best op een zo ontspannen mogelijke wijze en daar dragen wij graag aan bij.

Samen zweven op de roze wolk

Iedere maand worden er in Helmond ongeveer 75 kinderen geboren. Hoewel een bevalling een heftige gebeurtenis kan zijn, geschiedt dat in verreweg de meeste gevallen zonder complicaties. Goede begeleiding van een verloskundigenpraktijk draagt daaraan bij. Op die manier kunnen we de zwangerschapsontwikkeling monitoren en bijsturen waar nodig.

Zeker wanneer jullie nog geen kinderen hebben is het ook belangrijk om het over andere zaken te hebben. Denk bijvoorbeeld aan erkenning en ouderlijk gezag wanneer jullie niet getrouwd zijn. En ook na de bevalling blijven wij nog betrokken en monitoren wij de gezondheid van moeder en kind nog een korte tijd.