Afspraak maken: 0492 – 53 28 00

Kraamzorg en verloskundige

Op de website van Verloksundige Groepspraktijk Helmond vind je veel informatie omtrent zwangerschap en geboorte. Wil je meer weten over een specifiek onderwerp zoals voeding, stuitligging en het gebruik van drugs en alcohol tijdens je zwangerschap? Neem in dat geval een van de vele digitale folders door die je daar kunt vinden. Onze verloskundigen en hun assistentes zijn bovendien altijd bereikbaar voor het vrijblijvend beantwoorden van al jouw vragen.

Een van de vragen die toekomstige ouders van een eerste kind in Helmond ons regelmatig stellen, is wat het verschil is tussen kraamzorg en verloskundige.

24/7

Je kunt ons 24 uur per dag bereiken, 7 dagen per week

Dagelijks spreekuur

Wij hebben dagelijks spreekuur, inclusief avondspreekuur!

Enthousiast team

Drie enthousiaste verloskundigen, met opgeteld bijna meer dan 65 jaar werkervaring!

Echo's & Bloedafname

Deze doen wij zelf… dus je hoeft hiervoor niet extra naar het ziekenhuis!

Wat doet de kraamzorg en wat doen verloskundigen voor jou in Helmond?​

Zowel de kraamzorg als de verloskundige is specifiek opgeleid voor het verrichten van zijn of haar werkzaamheden. Beiden weten veel van de manier waarop moet worden omgegaan met de gezondheid van het kind en de pas bevallen moeder. Beider gezondheid is vlak na de geboorte namelijk nog broos. “Kraam” duidt op de periode tot 6 weken na je bevalling in Helmond, vanzelfsprekend een periode waarin moeder en kind op krachten moeten komen en waarin zij veel behoefte aan zorg hebben.

Anders dan de kraamzorg zijn verloskundigen al tijdens en soms al voorafgaand aan de zwangerschap betrokken. Zij monitoren de gezondheid en het welzijn van moeder en kind gedurende de zwangerschapsfase. Na de geboorte gaan zij hier trouwens nog even mee door.

Een fijne zwangerschap gewaarborgd​

Verloskundige Groepspraktijk Helmond bestaat uit een groep verloskundigen die heel Helmond en omstreken als hun werkgebied beschouwen. Zij waarborgen een zo prettig en gezond mogelijke zwangerschapsfase en monitoren de gezondheid van jou en je baby direct na de geboorte. Ook jouw partner is van harte welkom om vragen te stellen en zaken aan te kaarten.

Om jullie beiden op weg te helpen is het fijn dat gedurende deze fase van ‘kraam’ intensieve zorg op dagelijkse basis geboden kan worden. De kraamzorg zal jullie daarom dagelijks helpen met het baden van jullie baby, het verschonen en met huidverzorging. Fijn voor als je daar als moeder zelf nog niet toe in staat bent en bovendien zeer leerzaam wanneer het jullie eerste keer is.